YC Destekli Sterblue, Akıllı Drone Denetimlerini Etkinleştirmeyi Amaçlıyor

Ticari drone kullanımı için yapılan hükümet düzenlemeleri ilgili şirketler için çok olumlu bir yönde seyrediyor gibi görünüyor ve bu sayede drone startupları fazla insan çabasına gerek kalmadan içgörüler sağlamak amacıyla yapay zekayı kullanmak için giderek artan fırsatlar buluyor.

Y Combinator’ın son sınıf şirketlerinden çıkan Fransız bir drone yazılımı startupı olan Sterblue, ikinci bir kontrol gerektiren anormallikleri tespit edebilmek için açık alanlardaki yapıları denetleyen, otomatikleştirilmiş içgörüler içeren hazır dronelar sunmayı amaçlıyor.

Startupın yazılımı, özellikle droneların büyük elektrik hatlarını ya da rüzgar türbinini çok daha hızlı ve daha az insan hatasına yer vererek basit otomatikleştirilmiş gidişatları kolayca denetlemeleri için çalışıyor. Bu yazılım aynı zamanda droneların büyük yapıları en iyi kalitede görüntüleyebilmesi için yapılara olabildiğince yakınlaşmasını da sağlıyor.

Sıkışık bir kentsel ortamda gezinmekle kıyaslandığında, Sterblue’nun bu yapıların etrafında hava kaynaklı çok az anormallik olması gibi bir avantajı var. Bu nedenle, belirli uçuş yolları boyunca otonom bir şekilde uçmak, bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yapısına sahip olmak kadar kolay ve rüzgar durumu gibi değişkenleri düzeltmek için yeterli esnekliğe sahip.

Operatörler temel olarak, dronelarını fotoğraf yükleyebildikleri ve yapıların 3D modellerini görüntüleyebildikleri, daha fazla dikkat edilmesi gereken sorunların tanımlanmasına olanak sağlayan Sterblue bulut platformuna bağlıyor. Sterblue, yazılımlarının droneların elektrik hatlarının ve rüzgar türbininin üç metre yakınına ulaşmasını sağlıyor ve böylece yapay zeka sistemleri çekilen fotoğraflar aracılığıyla anormallikleri kolayca tespit edebiliyor. Sterblue, sistemlerinin bir milimetre kadar küçük bozuklukları bile tespit edebildiğini söylüyor.

Sterblue, başlangıçta kendi drone tasarımları üzerine çalışıyordu ancak daha sonra sarf edecekleri çabaları DJI gibi şirketleri kendi yazılım çözümlerini içeren hazır cihazlarla desteklemenin daha verimli olacağına karar verdiler. Kurucu ekip, erken çabalarını kamu hizmeti sunan şirketlere yoğunlaştıran ve ilk müşterilerini Avrupa, Afrika ve Asya’da bulan eski Airbus çalışanlarından oluşuyor.

Etiketler