Kendi Sarmal Şarj Kablonuzu Oluşturmanın Yolu

Kendiliğinden şarj ya da herhangi başka bir kablosuz güç teknolojisi bulanana kadar şarj kablolarına mahkum olduğumuz aşikar. Tabii ki kimse çalışma masasında, başucu komidininde ya da mutfak tezgahında oradan oraya sallanan çirkin ve plastik makarna parçasından hoşlanmıyor.

Çözüm mü? Daha az yer kaplayan, birbirine karışmayan ve çok daha güzel görünen sarmal bir kablo. İşin en güzel kısmı ise düz kablonuzu sarmal bir kabloya çevirmenin aslında çok kolay olduğu. İhtiyacınız olan malzemeler:

Tam boy bir kurşun kalem
Maskeleme bandı
Saç kurutma makinesi

Başlamadan önce belirtmek gerekir ki bu test hem Lightning kablosu hem Micro USB kablosu üzerinde denendi. Micro USB kablosu çok daha kalın olduğu için nihai formunu çok daha iyi korudu.

Bununla birlikte her ne kadar doğrudan olmasa da kabloya ısı uyguladığınız için kablonuza zarar verme ve ömrünü kısaltma riskinizin olduğunu belirtmekte de fayda var.

Adım 1: Maskeleme bandı kullanarak bantladığınız kısımdan birkaç santim boşluk bırakmak kaydıyla kablonuzun bir ucunu kurşun kaleme tutturun.

Adım 2: Kabloyu sıkıca kalemin etrafına sararak kalemin öbür ucuna kadar ilerleyin. Yine kalemin bitmesine birkaç santim kala kabloyu bant ile tutturun.

Adım 3: Saç kurutma makinenizi açın ve yaklaşık 2 dakika boyunca sarmal kablonuza tutun. Kurutma makinesini en az 8-10 santim uzaktan tuttuğunuza ve kablonun yalnızca bir tarafını değil, her tarafını kuruttuğunuza emin olun.

Adım 4: Kablonuz hazır! 5-10 dakika kadar bekleyerek tamamen kurumasını sağlayın. Sonrasında bantları kaldırarak kalemi kablonun içinden alın ve karşınızda güzelce sarmalanmış bir kablo duracak.

Etiketler