İnsanlar Her Gün Bir Milyar Saatten Fazla YouTube İzliyor

Şirketin son açıklamasına göre YouTube kullanıcıları, her gün bir milyar saatten fazla video izliyor. Dünya çapındaki milyonlarca YouTube kullanıcısı üzerinden toplanan bu veri üst üste toplandığında toplamda 100.000 yıldan fazla görüntü oluyor.

Şirket Pazartesi günü yayınladığı blog yazısında milyar saatlik kilometre taşına aslında geçen yıl ulaştıklarını belirtti. YouTube şimdilerde bir videonun aldığı toplam izlenme sayısından çok insanların YouTube videolarını izlemeye harcadıkları süre uzunluğu üzerinde yoğunlaştığını vurguladı. Bu karar, bahsi geçen videodan keyif alınıp alınmadığını ölçmeye yönelik geçen sene alınan bir kararmış.

Bu rakam, yeni pazarlar online hale geldikçe YouTube’un devam eden büyümesinin güzel bir göstergesi, ancak platformda sorunlar da yok değil. Sitenin en büyük isimlerinden bazıları onları meşhur eden hizmete sövüp saymaya, ayrılma tehditleri savurmaya veya tamamen hizmetten çıkmaya devam ediyorlar. Şirketin paralı üyelik hizmeti YouTube Red’in ise üye çekme sıkıntısı var. Hizmete geçtiğimiz yaz sonundan itibaren toplamda yalnızca 1.5 milyon kişi üye olmuş. Buna cevaben YouTube hizmetini daha ilgi çekici hale getirmek için bir dizi değişikliğe gitme kararı aldı – buna önümüzdeki yıl itibarıyla atlanamayan 30 saniyelik reklamların kalkması da dahil.

Etiketler