7 Yaşında Bir Kız Google’dan İş İstedi ve CEO’dan Cevap Aldı

Hereford, İngiltere’de yaşayan Chloe Bridgewater, diğer 7 yaşındaki akranlarına göre biraz fazla hevesli gibi.

Kindle Fire tableti ve robotlarından fazlasıyla etkilenen Chloe Google’da bir işe girmek istedi. Tabii armut koltukların ve go-kartın olduğu bir yerde çalışma fikri de cezbedici gelmedi değil.

İşte Chloe’nin mektubu:

“Sevgili Google patron,

Adım Chloe ve büyüyünce Google’da çalışmak istiyorum. Bir de bir çikolata fabrikasında çalışmak ve Olimpiyatlar’da yüzmek istiyorum. Cumartesi ve Salı günleri yüzmeye gidiyorum. Babam Google’da çalışırsam armut koltuklarda oturabileceğimi ve go-kart sürebileceğimi söyledi. Ben de bilgisayarları seviyorum ve oyun oynadığım bir tabletim var. Babam bana aşağı yukarı bir robot oynatmam gereken bir oyun verdi. Bilgisayar öğrenmemin iyi olacağını söyledi. Babam günün birinde bana bilgisayar alacağını söyledi. Ben 7 yaşındayım ve öğretmenlerin annemle babama sınıfta iyi olduğumu söylüyor. Yazı yazma, okuma ve toplama konusunda da iyiyim. Babam iyi olmaya ve öğrenmeye devam edersen bir gün Google’da işim olabileceğini söyledi. Kız kardeşim Hollie de çok akıllı ama o bebek giydirmekten hoşlanıyor. O 5 yaşında. Babam size bir iş için başvurumam gerektiğini söyledi. Nasıl bir başvuru yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum ama babam şimdilik bir mektubun yeterli olacağını söyledi. Bundan önce sadece bir mektup göndermiştim o da Noel Baba’yaydı. Hoşçakalın.”

Aşırı sevimli, değil mi?

Pekiyi onu hayallerinin peşinden koşması için teşvik eden Google CEO’su Sundar Pichai’den cevap aldığı zamanki heyecan ve şaşkınlığını düşünebiliyor musunuz?

“Sevgili Chloe,

Mektubun için çok teşekkür ederim. Bilgisayarları ve robotları seviyor olman çok güzel. Umarım teknolojiyi öğrenmeye devam edersin. Eğer çalışmaya devam eder ve hayallerinin peşinden koşarsan kafana koyduğun her şeyi başarabilirin – Google’da çalışmak ve Olimpiyatlar’da yüzmek de dahil. Okulun bittiğinde iş başvurunu görmek için sabırsızlanıyorum. Sana ve ailene sevgiler.”

LinkedIn üzerinde paylaşılan bu mektupta Chloe’nin babası Andy, bu mektup bundan birkaç yıl önce bir araba kazası geçiren Chloe’nin güvenini tazelemesine yardımcı oldu.

Chloe’nin Google’a olan hayranlığı son dönemlerde başladı. Chloe babasına onun gözünde ideal iş yerinin neresi olduğunu soruyordu.

Andy şu an için buzdolabı üretimi yedek parça sektöründe satış departmanında çalışıyor.

Andy, Google’ın meşhur iş avantajlarını ve orta çıkarttığı etkileyici işleri düşünerek, “Bana öyle sorduğunda ben de “‘Google çalışmak için güzel bir yer olabilir’, dedim.” diyor.

Pichai’nin cevabı sonrası gelen yoğun ilgi Chloe’nin Google’da çalışmak için isteğini katladı. Andy şimdilerde kızının televizyona çıkarak ve medyaya röportaj vererek Silikon Vadisi temelli şirkette çalışmanın bir yolunu bulmaya çalıştığını söylüyor.

Andy doğal olarak kızının bu isteklerine karşı çıkarak derslerine yoğunlaşmasını ve yeteneklerini geliştirmesini istediğini belirtiyor.

Etiketler