Shopify, POS Uygulamasını ve Kart Okuyucusunu İngiltere’de Piyasaya Sürdü

Shopify, perakende donanımını ve işletme sahiplerine özel satış noktası uygulamasını İngiltere’de kullanıma açıyor. Okuyucu üzerinden dokunmatik, çipli ve kaydırmalı ödemeler yapılabiliyor, böylece perakendecilere hem temassız, hem de geleneksel kart bazlı ödeme kabul etme imkanı tanıyor. Ücretsiz olan uygulama, iPhone veya iPad üzerinde tanımlı okuyucu cihaz ile eş zamanlı olarak çalışıyor.

Shopify uygulaması ve kart okuyucusunun kombinasyonu, satıcıların festivallerde ya da mobil mağazalarda birden fazla ödeme yöntemi kabul edebilmesini sağlıyor. Bununla birlikte bu birleşme, mağaza içi alışveriş deneyimini de satıcının online mağazasına bağlayabiliyor.

Shopify’ın kart okuyucu donanımının fiyatı 59 pound ve bugün itibariyle ön siparişe açık. Sınırlı bir süre için 20 poundluk bir indirim de söz konusu. Uygulamanın kullanımı ise ücretsiz. Kredi kartı komisyonları, yüzde 1.6’dan başlıyor ve alışveriş başına sabit bir ücret yok.

Shopify’ın ürün geliştirme yöneticisi Hailey Coleman, “İngiltere, Shopify’ın en büyük ikinci pazarı.” diyor. “Shopify POS uygulamasının ve kart okuyucusunun burada kullanıma açılması, küçük işletme sahiplerine diledikleri yerde kolay ve güvenli bir şekilde ödeme kabul etme olanağı sunuyor. Artık İngiltere’deki satıcılar, işletmelerini Shopify üzerinden yürütebilir.”

Shopify donanım/okuyucu hizmetinin İngiltere’ye gelişi, aynı zamanda perakendecilere mobil ödeme teknolijsini de hızlıca benimseme fırsatı veriyor. Okuyucu, entegre temassız NFC özelliği sayesinde Android Pay ve Apple Pay uygulamalarını halihazırda desteklemekte.

Etiketler