Codecademy Global ve Akademik Büyümesini İlerletmek İçin 30 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Online eğitim platformu Codecademy, şirketin hem coğrafik, hem de akademik büyümesini hızlandırmak ve hizmeti mobile uygun hale getirmek için 30 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım, Naspers (Türkiye’de Markafoni ve PayU’nun da sahibi) tarafından yürütüldü. Naspers ile birlikte şirkete yeniden yatırım yapan yatırımcılar da vardı.

Codecademy CEO’su Zach Sims, “Codecademy’yi 2011 yılında kurduğumuzdan beri, 21. yüzyılın kilit bileşeni olan kod yazmaya karşı inanılmaz bir ilgi patlaması yaşandı.” diyor. Gerçekten de geçtiğimiz son 4 yıl içerisinde programlama öğrenmek isteyen insanların oranında büyük bir artış yaşandı. Şirketin bu alandaki rakipleri arasında Code School, Pluralsight, Lynda.com ve Code.org var.

Codecademy, dünya çapında “onlarca milyon insanın” kurslarına katıldığını ve HTML, JavaScript, PHP, Python, Ruby ve diğer kodlamaları öğrendiğini belirtiyor.

Taze nakit para takviyesi ile birlikte şirket, kurslarını global olarak özelleştirmek için daha fazla eleman almayı planlıyor. Şu an için müfredata herkes erişebiliyor, ancak Codecademy bu içeriği lokalize etmeyi, böylelikle hizmetlerini daha fazla dilde sunabilmeyi amaçlıyor. Ek kurslar da sunulacak; her ne kadar Sims ileride hangi kursların verileceği ile ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınsa da, kişiselleştirilmiş öğrenme planları sunan Codecademy Pro kursunda bir güncelleme olacağının sinyallerini veriyor.

Web-tabanlı program üzerinden pek çok öğrenci mezun oldu, ancak Codecademy, kaynaklarını genişleterek mobil için de optimize edilmiş bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Naspers’ın Codecademy’nin yatırımcılarından biri olması, şirket için büyük avantaj, zira uluslararası pazarlara açılma ile ilgili oldukça deneyimli bir ortak ile çalışma fırsatı yakalamış oluyor. Naspers’ın yapmış olduğu diğer yatırımlar arasında Tencent ve Flipkart var.

Codecademy, böylelikle bugüne kadar toplamda 32 milyon doları aşkın bir yatırım almış oldu.

Etiketler