Aviva, Sigortacılık Alanındaki Startupları Desteklemek İçin Yatırım Yapıyor

 Aviva, sigortacılık pazarını geliştirmeye yardımcı olacak startupları desteklemek amacıyla yeni bir teknoloji kuluçka merkezine yatırım yapıyor.

Şirket, Founders Factory adlı oluşuma birkaç milyon pound yatırım yaptığını açıkladı. Founders Factory birkaç yıl önce kurulmuştu. Kurucuları arasında Lastminute.com’u yaratan Brent Hoberman ve Henry Lane Fox ile, yazılım şirketi Evolv’u yaratn Jim Meyerle yer alıyor.

Founders Factory, önümüzdeki beş yıl içinde 200 yeni teknoloji şirketi oluşturmayı hedefliyor. Bunu, ürün önerisi yaparak, mühendislik çalışması ve yatırım toplama konularında yardımcı olarak gerçekleştirecek.

Hoberman: “Girişimciler, pazar lideri ve dijital inovasyon önderi şirket ile çalışmak için istekli olacaklar.” dedi.

Oluşumun destekçileri arasında Guardian Media Group, L’Oreal ve Alman yayıncı Holtzbricnk de bulunuyor.

Bazı sigortacılar fiyat savaşı sürdüre dursunlar, bazıları ise müşteri hizmetinde diğerlerini geçmek ve ürünlerini daha doğru fiyatlamak için teknolojik gelişmelere odaklanıyorlar.

Accenture’dan gelen veriye göre sigorta teknolojileri alanındaki startuplar, geçen yıl 2.6 milyar $ yatırım topladılar. Bu değer 2014 yılında 800 milyon $ idi.

Aviva’nın teknoloji endüstrisine girişi, Londra Sgoreditch’te açtığı dijital garaj ile de kendini gösteriyor. Burada çalışan 100 kişi, sigorta müşterilerine sunulacak dijital hizmetler geliştiriyor.

Şirket ayrıca geçen sene, yılda 20 milyon pound yatırım ile startupları desteklemek için Aviva Ventures şirketini kurdu. Bu şirket tarafından desteklenenler arasında Appyparking adlı bir araç park veritabanı ve Cocoon adlı evleri izleyen ve hırsızlık durumunda alarm veren bir hizmet var.

Axa, AIG ve Transamerica da teknolojik startup dünyasını desteklemek amacıyla venture capital kuruyorlar.

Aviva’nın Chief Digital Officer’ı Andrew Brem şöyle diyor: “Sigorta ve finansal hizmetler, müşteri ile etkileşim alanında analog ve demode  bir modele saplanıp kalmışlardı. Hem müşteriler hem de sigortacılar açısından endüstriyi dijital çağa geçirmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Founders Factory ile iş ortaklığına girmek bize, yeni fırsatları görecek üstün yetenekli girişimcilerle çalışma imkanı verecek. ”

Aviva ayrıca bir telematik uygulamayı sunmaya başladı. Bu uygulama, yol üzerindeki davranışlarınızı izliyor ve dikkatlı sürücülere indirim öneriyor. Sigortacılar bu tip araçlarla toplanan müşteri verisini işlemek ve hasar oranlarını tahmin edebilmek için kullanmak istiyorlar.

Macquarie analistlerine göre rekabet, sigorta fiyatlarını bu yıl aynı seviyede tutacak. Analist Philip Kett şöyle diyor: “Uzun vadede güvenliği geliştirici teknolojiler, kazaların sıklığını ve şiddetini azaltacak etkide bulunacak. Hasar konusunda sağlanacak gelişmeler ister istemez prim fiyatlarını aşağı çekecek ve sigortacıların karlılığını azaltacak.

Etiketler