Amazon Prime Day Başladı Ancak Kimi Kullanıcılar Çok Da Mutlu Değil!

Prime Day indirimleri ile Black Friday’in önüne geçmeyi planladığını duyuran Amazon, 15 Temmuz’da Prime Day satışlarına başladı. Kuruluşunun 20. yılını kutlamak için bu indirimleri düzenleyen şirket, Prime abonelerine özel olarak bazı fırsat, kampanya ve indirimler sunuyor.

Ancak Amazon’un kimi müşterileri Prime Day’den çok fazla etkilenmişe benzemiyor. Tüketiciler Amazon üzerindeki kampanyaları sosyal medya üzerinden eleştirmeye başladı. Tüketicilerin bir kısmı bazı kampanyaların çok gereksiz ürünlere yapıldığından yakınırken, bazıları da ürünlerin çok çabuk bir şekilde tükenmesinden şikayetçi. O tweetlerden bazıları şöyle:

Amazon sözcüsü, tüketicilere gün boyunca yeni kampanya ve fırsatlar sunulacağını belirtirken, bu kampanyalar arasında televizyon, Amazon Fire TV Stick ve Echo’nun da yer alacağını söylüyor.

Amazon’dan Julie Law, gönderdiği bir e-postada yıllardır bu tür etkinlikler düzenlediklerini ve bu konuda yeterli tecrübeye sahip olduklarını dile getirirken, tüm gün boyunca fırsatların devam edeceğini de belirtiyor.

Amazon ile Wal-Mart arasında rekabet çetin. Prime Day’a karşı kendi indirim gününü devreye alan Wal-Mart yaptığı iletişimde bu indirimden faydalanmak için herhangi bir ek ödeme yapmanıza gerek yok ifadesine yer veriyor. Wal-Mart’ın bu ibareyi kullanmasının sebebi ise Prime Day’in sadece Amazon Prime üyelerine yönelik olması ve Prime üyelerinin yıllık 99 dolarlık ücret ödemesi.

Amazon ise Wal-Mart’a cevap vermekte gecikmedi. Amazon Prime Başkan Yardımcısı Greg Greely: “Bazı perakendeciler internette ucuz, fiziki mağazada ise aynı ürünü daha pahalıya satıyor. Fiziki mağazalarınızda tüketicilere aynı ürünleri daha pahalıya satıyor olmanız bizi ilgilendirmese de online tarafta daha iyi olmanızı hatırlatması güzel.” açıklamasını yaptı.

Etiketler