Enpara.com BDDK’dan Mevduat Bankası Lisansı Aldı

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu 3 Ağustos 2023 tarihli, 10640 nolu kararla “Enpara Bank A.Ş.” unvanlı bir mevduat bankası kurulmasına izin verdi.

QNB Finansbank Enpara.com Genel Müdür Yardımcı Cumhur Türkmen konuyla ilgili LinkedIn hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Enpara.com olarak faaliyetlerimize QNB Finansbank’tan bağımsız ve ayrı bir tüzel kişilik altında devam etmek için ilk ve en önemli adımı attık. Hem teknik hem de yasal süreçler anlamında önümüzde daha uzun bir yol var.

Mevduat bankası lisansı almış olmamız fiziki şube açacağımız anlamına gelmiyor. Dijital banka lisansının getirdiği kısıtlara tabi olmak istemedik sadece, çünkü hayallerimiz var. QNB Finansbank ailesinden ayrıldığımızda da yolumuza %100 dijital olarak ve bugüne kadar ortaya koyduğumuz bankacılık anlayışından en ufak taviz vermeden devam edeceğiz. Enpara’yı Enpara yapan değerlerimizden ve prensiplerimizden vazgeçemeyiz.

Ayrı banka olduğumuzda mecburen müşterilerimizin IBAN numaraları değişecek, bunun dışında Enpara ile ilgili olarak hayatlarında en ufak değişiklik olmayacak.

En önemlisi, yine arkamızda QNB’nin gücü olacak ve %100 memnuniyet odaklı yeni ürün/hizmetlerle rekabette biz de yerimizi alacağız.

Tüm QNB Finansbank ailesine, Enpara.com’a ve sektörümüze hayırlı olmasını dilerim. Heyecanlı ve yoğun günler bizi bekliyor.”

Enpara.com Ekibi’nin yaptığı detaylı açıklama ise şu şekilde:

Enpara Bank A.Ş. Hakkında Bilgilendirme – 07 Ağustos 2023

Değerli müşterilerimiz,

Sizlerle önemli bir haberi paylaşmak istiyoruz. 25 Kasım 2022’de Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamamızdan da hatırlayacağınız üzere QNB Finansbank Yönetim Kurulu tarafından üst yönetimimize, Enpara.com’un faaliyetlerine QNB Finansbank’tan bağımsız ve ayrı bir tüzel kişilik altında devam etmesinin değerlendirilmesi için yetki verilmişti. QNB Grup ve QNB Finansbank olarak yaptığımız detaylı değerlendirmeler neticesinde grubumuza ve hissedarlarımıza daha fazla değer yaratabilmek amacıyla Enpara.com’un QNB Finansbank’tan ayrılarak yoluna QNB Grup’un Türkiye’deki 2. mevduat bankası olarak devam etmesine karar verdik.

Öncelikle bu kararın QNB Grup’a, QNB Finansbank’a, Enpara.com’a ve tüm müşterilerimize hayırlı olmasını dileriz. 2012 yılında hayata geçirdiğimiz Enpara.com ile ilk günden itibaren dijital bankacılık alanında sektörün öncü markası olduk, yarattığımız yüksek müşteri memnuniyeti ile milyonlarca müşteriye ve önemli bir büyüklüğe ulaştık. Enpara.com olarak faaliyetlerimize mevcut değerlerimiz, prensiplerimiz ve bugüne kadar ortaya koyduğumuz bankacılık anlayışı ile devam etmek her zaman en temel önceliğimiz olacaktır.

Aldığımız bu kararı hayata geçirebilmek için öncelikle QNB Grup olarak “Enpara Bank A.Ş.” adında yeni bir banka kurmamız gerekiyordu, bu doğrultuda BDDK’ya yaptığımız başvuru 05/08/2023 tarihinde olumlu olarak sonuçlandı ve Enpara Bank için kuruluş izni verildi. Bu sadece ilk adımdı, faaliyetlerimize Enpara Bank altında devam edebilmek için önümüzde tamamlamamız gereken bir çok yasal ve teknik adım var. Tüm sürecin yaklaşık 1 yıl süreceğini öngörüyoruz ve süreç içerisinde gelişme oldukça sizleri bilgilendireceğimizi bilmenizi isteriz. Aşağıda bu haberle birlikte aklınıza gelmesi muhtemel bazı soruları da cevapladık, bunların dışında aklınıza farklı sorular gelirse Çözüm Merkezi’miz üzerinden bize iletebilirsiniz.

  • Enpara Bank’ın ana hissedarı yine QNB Grup olacak, bugüne kadar olduğu gibi faaliyetlerimize yine arkamıza QNB Grup’un gücünü alarak devam edeceğiz.
  • Bankacılık anlayışımızda ve sizlere sunduğumuz faydalarda en ufak değişiklik olmayacak.
  • Faaliyetlerimize yine şubesiz ve %100 dijital olarak devam edeceğiz.
  • Enpara Bank kadrolarının neredeyse tamamı bugün Enpara.com ve QNB Finansbank’ta çalışan, konusunda yetkin ve tecrübeli kişilerden oluşacak.
  • Enpara Bank Genel Müdürlük binası QNB Finansbank Kristal Kule’nin hemen arkasındaki Batı Kule binası olacak.
  • Marka adımızda herhangi bir değişiklik olmayacak, yolumuza yine Enpara.com olarak devam edeceğiz.
  • QNB Finansbank ile yapacağımız iş birliği çerçevesinde yine QNB Finansbank şubelerini ve ATM’lerini ücretsiz olarak kullanmaya devam edebileceksiniz.
  • Mevcut hesaplarınızın IBAN numaraları banka kodumuz değişeceği için mecburen değişecek, ancak bu konuyla ilgili problem yaşamamanız için elimizden gelen tüm aksiyonları alacağız.
  • Aynı anda hem Enpara.com Kredi Kartı hem de QNB Finansbank’ın diğer kredi kartlarını kullanan müşterilerimizin kredi kartı limitlerini müşterilerimizin tercihleri doğrultusunda iki banka arasında paylaştıracağız.
  • %100 müşteri memnuniyeti odağıyla yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Enpara.com Ekibi”

Etiketler