Mini’nin Otomobillerine Spike Adlı ‘Akıllı Kişisel Asistan’ Geliyor

İngiliz Bulldog Spike, gelecekteki Mini’lerde kullanılmadan önce, Şangay otomobil fuarında şirketin Concept Aceman modelinde yer alacak.

Alman otomobil üreticisi BMW’nin çatısı altındaki İngiliz otomobil markası Mini, geçmişteki bazı Mini reklamlarında yer alan İngiliz Bulldog’tan ilham alan Spike adlı yeni bir “akıllı kişisel asistan” çözümünü duyurdu. Spike ilk kez bu ayın sonunda Şangay otomobil fuarında görücüye çıkacak ve Mini Concept Aceman’ın kokpitine entegre edilecek. 

Spike’ın gelecekte üretilecek araçlarda da yer alması planlanıyor. Carscoops internet sitesi bu gelecek modellerin arasında 2023 Mini Countryman, 2024 Mini Cooper ve 2025’te Aceman Crossover SUV’un da bulunacağını belirtti. Spike’ın bu araçlarda tam olarak ne yapabileceği belirsizliğini korusa da Şangay’da yapılacak tanıtımda dijital asistanın farklı konularda sürücülere yardım yeteneğinin sergileneceğinin üstünde duruldu. Fuara katılanlar Spike’ı Aceman’in yuvarlak OLED ekranında ve kadranında görebilecek. Bu yıl içinde daha somut ayrıntıların açıklanması bekleniyor.

Mini’nin tasarım müdürü Oliver Heilmer “Spike’ı dijital bir karakter olarak geleceğe taşıyoruz. Ve bu sadece bir tasarım deneyi değil. Spike, kullanıcı deneyimi için karakterli bir yoldaş olacak.” ifadesinde bulundu. Carscoops, Spike’ın, sürücülere arabasının bilgi-eğlence özellikleri etrafında rehberlik etmek için basit bir ses kullanan mevcut bir BMW özelliğine çok benzediğini belirtiyor. Spike ile bu ses bir köpek figürüyle buluşmuş gibi görünüyor.

Etiketler