Microsoft Sony’ye PlayStation’da ‘Call of Duty’ Oyunları İçin 10 Yıllık Sözleşme Teklif Etti

Microsoft yöneticilerinden birinin Pazartesi günü Wall Street Journal’da yayınlanan görüş yazısına göre Microsoft, Sony’ye her yeni “Call of Duty” sürümünün Xbox’a geldiği gün PlayStation’da da sunulması için 10 yıllık bir sözleşme teklif etti.

Sony’nin oyun şefi Jim Ryan Eylül ayında yaptığı açıklamada Microsoft’un daha önce Activision Blizzard tarafından üretilen popüler oyun serisini mevcut anlaşmanın sona ermesinden sonra üç yıl boyunca PlayStation’da tutma teklifinin yetersiz olduğunu söyledi.

Xbox üreticisi Microsoft’un Sony’ye yaptığı son teklif, Activision Blizzard için yaptığı 69 milyar dolarlık satın alma anlaşması üzerinde artan yasal incelemelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi.

Ocak ayında yapılan teklif Avrupa Birliği, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal engellerle karşılaşmış, Sony anlaşmayı eleştirmiş ve hatta yasal veto çağrısında bulunmuştu.

Reuters geçen ay Microsoft’un çözümünün Playstation’ın sahibi Sony ile 10 yıllık bir lisans anlaşmasından ibaret olacağını bildirmişti.

Microsoft Başkanı Brad Smith WSJ’nin görüş yazısında: “Sony’nin öne sürdüğü başlıca potansiyel rekabete aykırı risk, Microsoft’un ‘Call of Duty’yi PlayStation’da sunmayı bırakması. Ancak bu ekonomik açıdan mantıksız olur.” ifadesinde bulundu.

Bir şirket sözcüsüne göre Microsoft ayrıca Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2023 yılından itibaren yeni Xbox oyunlarının fiyatlarını 60 dolardan 70 dolara yükselteceğini söyledi.

Etiketler