Getir Yeni Yatırım Turuna 11,8 Milyar Dolar Değerlemeyle Yaklaştı

Türk hızlı teslimat girişimi Getir, alınan bilgilere göre, lider yatırımcı Mubadala Investment Co.‘nun  11.8 milyar dolarlık değerlemesiyle yatıracağı 250 milyon dolarlık çeki içeren bir finansman turunda 800 milyon dolar toplama arifesinde. 

Konuya yakın kaynaklar Rick Gerson’un daha önce Falcon Egde Capital ismiyle bilinen şirketi Alpha Wave Global’in yeni turda, eski yatırımcılar olan Mubadala, Abu Dabili devlet şirketi ADQ, Sequoia ve Tiger Global gibi yatırımcılar arasında yer alacağını belirtiyor.

Getir, Mubadala, Alpha Wave, Tiger Global ve Sequoia temsilcileri yorum yapmaktan kaçınırken ADQ sözcüsünün müsait olmadığı belirtildi.

İstanbul merkezli Getir’in yatırımcılara yönelik projeksiyonları, 2022’de 1 milyar doları aşan zararının ardından 2025’e kadar faiz, vergi, amortisman öncesi kârın 3.5 milyar dolara çıkabileceğini gösteriyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre daha büyük ve halka açık rakibi DoorDash Inc.’in, geçen yılki 289 milyon dolar EBITDA’sını 2025’e kadar 1.9 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Pandemi sırasında karantinadaki kullanıcıların artan siparişleri ile birlikte yatırımcılar Getir, Flink ve Gopuff gibi şirketlere deyim yerindeyse para akıtmıştı. Halka gıda dağıtımı hizmeti veren şirket hisseleri o zamandan beri gelecekteki karlılığa odaklanılması ve tüketicilerin yüz yüze yemek yeme ve market alışverişine dönmesi nedeniyle düşmüştü.

Bloomberg News’in Ocak tarihli haberine göre 2015 yılında kurulan ve CEO Nazım Salur liderliğindeki Getir, 12 milyar dolarlık değerlemeyle 1 milyar dolardan fazla yatırım almayı hedeflemişti. Getir, Haziran ayında 7,56 milyar dolar değerindeydi.

Etiketler