Bir Pandeminin Ortasında Kariyer Değiştirirken Göz Önünde Bulundurulması Gereken 6 İpucu

Birçok kişi COVID-19’un ortasında iş aramaya başladı. Bazıları bunu kitlesel işten çıkarmalar veya ücretsiz izinler nedeniyle yapıyor, ancak kriz aynı zamanda başkalarının mesleki hedeflerini yeniden gözden geçirmesine de neden oluyor.

Kişisel olarak değişiklik yapmak için zamanın doğru olduğunu düşünüyor olsanız bile, ekonomik bir krizin ortasında yeni bir işe geçiş yapmak anlaşılır bir şekilde göz korkutucu. Ancak bu, profesyonel beceri setinizi çeşitlendirmek veya daha uygun bir kariyer bulmak için bazı stratejik hamleler yapmak amacıyla düşünmenin yanlış zaman olduğu anlamına gelmez.

Kendinizi başarıya hazırlamanız için 6 ipucu:

Kendiniz Hakkında Bildiklerinizi Göz Önünde Bulundurun

Yeni bir kariyer yoluna adım atarken kendinize özgü güçlü ve zayıf yönleriniz konusunda dürüst olmak önemli. Doğal olarak hangi konularda öne çıktığınız hakkında arkadaşlarınız ve aileniz arasında sıradan bir anket yapın. Yazar Abhijeet Khadilkar, en iyi özelliklerimizin genellikle karanlıkta kaldığını söylüyor. “Çok güçlü yönleriniz olabilir, ancak onları ortaya çıkarmak için öz farkındalığa ihtiyacınız var.” diyor. “Ne hakkında tutku sahibisin ve buna ne kadar değer katıyorsun?”

Bu aynı zamanda risk almakla nasıl başa çıkacağınızı görmek için bir fırsat. Yazar ve danışman Dorie Clark’ın dediği gibi, “iç risk göstergenizi” değerlendirmek için bu olası yenilenme dönemini kullanın. Ve kendinizi çok fazla zorlamamaya dikkat edin.

Diğer İnsanlarla Bağlantıya Geçin

Endüstriler arasında geçiş yaparken en kritik şeylerden biri ağ oluşturmak.

Pandemiden önce yüz yüze etkileşimler, yeni bir işe başlamanın anahtarıydı. Şimdi ise iş bağlantılarına e-posta göndermek, uygun LinkedIn bağlantıları kurmak veya alakalı ağlara katılmak gibi eylemlerle teknolojiyi kullandığınızdan emin olmanız çok önemli. İnsanlara ulaşırken, yüz yüze olmasa bile, iletişiminizin gerçek olduğunu hissetmelerini sağlamak gerekiyor. Bilgilendirici görüşmeler yaparken sesli arama veya video toplantısı yapmayı seçin ve ardından teşekkürlerinizi sunmak için kişiye özel bir e-posta gönderdiğinizden emin olun.

Kendinizi Yeniden Markalaştırın

Kariyer koçu Dawn Graham, endüstri liderleriyle bağlantı kurarken ve kendinizi yeni bir kitleye pazarlamaya başlarken sosyal medyayı kullanmanızı öneriyor. “ Ne kadar fazla ciddi olduğunuzu ve yeni hedef sektörünüz için ne kadar çok yatırım yaptığınızı gösterebilirseniz, o kadar inandırıcı görünürsünüz.”

Her ne kadar teknolojinden faydalanma düzeyiniz yeniden markalaşmanız için önemli bir faktör olsa da, doğru insanları hedeflediğinizden emin olmak için araştırmanızı yapın. Hayalinizdeki rolün neyi gerektirdiğini gözden geçirin ve istediğiniz sektördeki liderlere hangi becerilerin en değerli olduğunu sorun.

Beceri Setinizi Geliştirin

LinkedIn’den Andrew Seaman, kendinize bir yetenekler hazinesi olarak bakmanızı ve her bir varlığın başka bir yere nasıl aktarılabileceğini analiz etmenizi söylüyor. Özgeçmişinizi tamamen alakasız becerilerle doldurmak sizi hiçbir yere götürmez. Bunun yerine yeterliliklerinizi ayıklamaya ve deneyiminizin ilgili kısımlarını vurgulamaya odaklanın.

Gerçekçi Olun

Ne kadar radikal bir geçiş yapmaya çalıştığınıza bağlı olarak, daha yerinde bir kariyer deneyimi kazanmak için daha düşük ücretli bir pozisyonda veya stajyer olarak çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

Finansal bir planınız olduğundan emin olun ve insanların sizi yargılamasından korkmayın. Evet, sizden daha genç yaştaki bir yöneticiye rapor vermek zor olabilir; ancak başınızı öne eğip emebileceğiniz tüm bilgileri emerseniz, kariyerinizde daha sonra bunun faydasını görebilirsiniz.

Alacağınız eğitime ve bunun sizi yeni bir rol üstlenmenizde nasıl yönlendirebileceğine odaklanın. Levine, yükünüzü çok riskli hale getirmemeniz için ufak adımlarla başlamanızı söylüyor.

Potansiyel Engeller İçin Plan Yapın

Kendinizi yeni bir endüstride rekabetçi bir aday olarak konumlandırmaya çalışırken, yol boyunca zorluklar olacak. Oturup bu zorlukların neler olabileceğini düşünmek önemli, ancak beklenmedik bir engelin çıkabileceğini ve hatta eninde sonunda çıkacağını bilmek de aynı şekilde önemli.

Bunun yerine, öngörülemeyen her engeli yeni bir fırsat olarak algılamaya çalışın. Kariyer değişikliği, ülkenin bir ucundan diğer ucuna gitmenizi veya iş sürecinizin tamamen değişmesini gerektirebilir; ancak kaçınılmaz olarak, tatmin edici bir kariyer geçişi, yeni deneyimlere karşı açık ve çabuk olmaktan geçiyor. Second Act Stories’in yaratıcısı ve podcaster Andrew Levine’nin de belirttiği gibi, başarı arka arkaya gelen olumsuzluklara karşı esneklik ve yaratıcılıktan geliyor.

Şüphesiz, kariyer değiştirmek zor bir iş. Ancak olağandışı zamanlarda başarı; hızlı adapte olabilen, yaratıcı düşünebilen ve süreci görebilecekleri şeylere sahip olanları bekliyor.

Etiketler