Taşınabilir “Nanodükkan” Schipol Havaalanı’nda Açıldı

Dutch Food perakende grubu Ahold Delhaize’in Albert Heijn market zinciri, Amsterdam’ın Schiphol Havalimanı’nda 150 metrekarelik bir “nanodükkanı” test ediyor. Taşınabilir mağazanın çalışanı yok. Mağaza satın alma işlemlerini izlemek ve müşterilere otomatik olarak ücretlendirme yapmak için teknolojiyi kullanarak “al-git” esasına göre çalışıyor. Mağaza, ABD merkezli girişim AiFi ve Hollanda bankası ING ile birlikte geliştirildi.

Müşteriler, banka veya kredi kartlarını kullanarak mağazaya giriyor. İçeri girdikten sonra kameralar müşterilerin konumunu belirliyor ve sensörler alınan veya raflara geri konulan ürünleri takip ediyor. Müşteri alışverişi tamamladığında, ödeme otomatik olarak gerçekleşiyor ve kapı açılıyor. Müşterilerin önceden kaydolması veya bir uygulama indirmesi gerekmiyor, bu da ödeme sistemini çok erişilebilir hale getiriyor.

Schiphol aslında AH To Go nanodükkanının ikinci konumu. Mağaza başlangıçta Albert Heijn’in genel merkezinde kuruldu ve sadece çalışanlara hizmet verdi. Yeni mağaza, şirketin dijital mağaza teknolojisini tüketicilerin yoğun olduğu bir konumda kullanma şansı sunuyor.

Albert Heijn Marka Başkanı Marit van Egmond, mağazanın günde 24 saat açık olma kapasitesinin yanı sıra; gerektiğinde taşınabilme yeteneği gibi avantajlar içerdiğine dikkat çekiyor.

Etiketler