Robot Arabalar Arizona’da Market Ürünleri Teslimatına Başlıyor

Market devi Kroger ve otonom araç startupı Nuro, Arizona Scottsdale’de şoförsüz teslimat hizmetlerini piyasaya sundu. Bu, Haziran ayında ortaklıklarını açıklayan iki şirketin ilk pazarı oluyor.

Başlangıç için bu deneyde yalnızca bir dükkan bulunuyor: Kroger’ın sahip olduğu, East McDowell Road üzerindeki Fry’s Food Store. Müşteriler, siparişleri Frysfood.com ya da mobil uygulama aracılığıyla verebiliyor. Market siparişleri, aynı gün içinde veya ertesi gün teslimat için planlanabiliyor. Teslimat ücreti sipariş başına 5.95 dolar ve minimum sipariş limiti yok.

Başlangıçta market ürünleri Nuro’nun otonom Toyota Prius ve Nissan Leaf araçları filosuyla teslim edilecek ve her arabada tekerleğin arkasında bir güvenlik sürücüsü olacak. Ancak bu sonbaharın sonlarına doğru şirket, Nuro’nun Kaliforniya’daki genel merkezinde test edilmekte olan özel üretim R1 sürücüsüz teslimat araçlarına geçmeyi planlıyor.

Arizona otonom testleri konusunda gündemde olan bir yer ve bu nedenle Scottsdale seçimi şaşırtıcı değil.  Nuro’dan elde edilen bilgiye göre Belediye Başkanı Jim Lane, “Scottsdale sakinlerinin hayatlarına faydası olabilecek yenilikçi teknolojiye açığız. Bu ortaklığın muazzam bir potansiyeli olduğunu ve sakinlerimize günlük rutinler açısından gerçek ve henüz deneyimlenmemiş bir rahatlık sunduğunu düşünüyoruz.” diyor.

Fry’s Food Store müşterilerinin sürücüsüz teslimatlardan bir fayda görüp görmeyeceği henüz belli değil. Tipik, insan gücü ile çalışan bir teslimat hizmetinden farklı olarak, (eninde sonunda insansız teslimat araçları kullanımın gerçekleşeceği düşüncesiyle) müşterilerin market ürünlerini almak için kaldırıma kadar yürümeleri gerecek. Operatörler ise müşterilerin başlangıçta yaşayabileceği herhangi bir güçlük hissiyatının üstesinden gelme konusunda, kesinlikle tekerlekler üzerindeki bir tost makinesine benzeyen bir araç aracılığıyla ürün almanın yeniliğine bel bağlıyorlar.

Etiketler