DigitalTalks Sonbahar16, 4 Ekim’de Başladı!

2,5 yıldır düzenlediğimiz DigitalTalks İlkbahar/Sonbahar serilerinin altıncısı olan DigitalTalks Sonbahar16’ya 4 Ekim Salı akşamı Microsoft İstanbul Ofisi’nde start verdik.

Öncelikle bu serimizde davetimizi kabul eden tüm konuşmacılarımıza; bizi destekleyen Elmas Sponsorlarımız Microsoft, Türkiye İş Bankası ve Altın Sponsorumuz Monitise‘a teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacağımız 6 haftalık maratonun kesinleşen konuşmacılarına ve konuşma başlıklarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

4 Ekim akşamı iki oturumun da odağında “eğitim” vardı.

İlk oturumda “Çocuklar Neden Teknolojiye Bağımlıdır?” başlıklı sunumu ile akademisyen ve köşe yazarı Dr. Özgür Bolat bizlerleydi. Kendine has üslubu ve akıcı sunumu ile Özgür Bolat eğitim sisteminin ve ebeveynlerin yaklaşımlarının neden çocukları teknolojiye bağımlı kıldığını ortaya koydu ve bir anlamda sistem eleştirisi getirdi.

Özgür Bolat’ın sunumundan sonra kısa bir ara verdik ve bu arada Özgür Bolat, “Beni Ödülle Cezalandırma” adlı yeni kitabını katılımcılarımız için imzaladı. Katılımcımızın neredeyse tamamının Özgür Bolat’a kitaplarını imzalattığını görmek bizleri oldukça mutlu etti…

Ben de bu değerli kitabı geçen hafta okumaya başladım. Tüm anne ve babalara, eğitim sektöründe çalışan yöneticilere, üniversitelerde görev yapan akademisyenlere, öğretmenlere ve ileride çocuk sahibi olmayı düşünen herkese bu kitabı okumalarını tavsiye ederim.

İkinci oturumda ise KhanAcademy Türkiye Direktörü Alp Köksal ve Özel Amerikan Robert Lisesi Matematik Öğretmeni Emre Fırat’ı ile “Eğitimin Geleceği & Alternatif Eğitim Uygulamaları” başlıklı bir sohbet gerçekleştirdik.

Katılımcılarımızdan gelen sorular ve yorumlarla zengileşen bu oturumun video kaydını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmayı planlıyoruz…

Bence eğitim konusunu ülke olarak daha fazla tartışmalıyız, bu konuya daha fazla eğilmeliyiz… Sonuçta yarının profesyonel çalışanları, girişimcileri bu eğitim sisteminden çıkmıyor mu? Tarla ne kadar sağlıklı olursa, her alanda verimimiz o kadar bol ve nitelikli olmaz mı?

Etiketler