PayPal Türkiye’de Faaliyetlerine 2017 Yılında Başlayacak!

Bildiğiniz gibi PayPal Türkiye’deki faaliyetlerini Haziran ayında geçici olarak sonlandırmıştı. Farklı kaynaklarda çıkan haberlere göre Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile PayPal temsilcileri geçen hafta bir toplantı gerçekleştirdi. PayPal Mart 2017 tarihinde Sınır Ötesi (Cross Border) lisansı ile faaliyetlerine başlayacak. Yalnız bu lisans sadece yurtdışındaki PayPal kullanıcılarına Türkiye’den alışveriş yapma hakkı tanıyacak. 2017 sonuna kadar ise sunucularını Türkiye’ye taşıyacak olan PayPal böylelikle muhtemelen diğer hizmetlerini de kullanıcılarına sunabilecek.

Bu arada PayPal’ın Türkiye’den tanıdığım çalışanlarının LinkedIn profillerini incellediğim zaman hepsinin şu an PayPal’da çalıştığını gördüm. Zaten Haziran ayında PayPal yetkilileri de DigitalTalks’a şu açıklamada bulunmuştu: “PayPal Türkiye çalışanları, ilgili süreç sonuçlanana dek olağanüstü izinli sayılacak.”

Bu gelişmeyi oldukça güzel bir haber olarak görüyorum. Türkiye dijital ekosisteminde PayPal gibi uluslararası bir oyuncunun yer almaması Türkiye’nin algısına zarar veriyordu. Böylelikle bu sorun da önümüzdeki yıl çözülmüş olacak…

Etiketler