Hyperloop Yarışmasının Kazananı Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen SpaceX Hyperloop (Hız yuvarı – Elon Musk tarafından tasarlanan bir rayötesi ulaşım sistemi) yarışmasının kazananı belli oldu: MIT Hyperloop Takımı, Hyperloop Ulaşım sisteminin gelecekte nasıl görüneceğine dair en iyi modeli yaratan takım oldu.

İlk olarak 2013 yılında Tesla CEO’su Elon Musk ve SpaceX tarafından ortaya atılan bu ulaşım sistemi, yolcuları kapalı tüpler içerisinde farklı şehirlere saatte 1200 kilometreye yakın bir hızda taşıyabilecek. Hemen bir örnek verelim: Uçakla 1 saat, arabayla 6 saat süren Los Angeles ile San Francicso arasındaki mesafe, 30 dakikaya inecek.

Teksas’ta düzenlenen etkinliğe Elon Musk da katıldı.

hyperloop
Görsel: MIT

Musk, bir oda dolusu hyperloop heveslisine, “Yavaş yavaş gerçekleşebileceğine inanmaya başlıyorum.” dedi. “Toplumun ve dünyanın yeni bir şey istediği ortada, bence bunu onlara getiren de sizler olacaksınız.”

Teksas A&M Üniversitesi Mühendislik Bölümü tarafından düzenelen etkinliğe, ABD çapında 27 farklı üniversiteden 115 farklı mühendislik takımının yanısıra, farklı ülkelerden toplamda 20 mühendislik takımı katıldı. Ancak yarışmanın California’da düzenlenecek olan bir sonraki etabına yalnızca 22 takım geçebilecek. Kapsül tasarımlarını burada inşa edebilecek ve SpaceX tarafından geliştirilmiş gerçek bir Hyperloop güzergahında test edebilecekler.

Musk’a göre, “Hyperloop, herhangi bir yerde faaliyete geçtiği anda insanlar gerçekten de işe yaradığını görecek ve hızla dünyaya yayılacak.”

Her ne kadar Musk, Hyperloop konsepti ile yakından ilgileniyor olsa da, ana odağı yine de uzay teknolojisi ve elektrikli arabalar.

“Hyperloop şirketlerine destek olmakla ilgili özel planlarımız yok. Bunu yapma olasılığımız tabii ki var, ancak henüz herhangi bir firma belirlemiş değiliz.”

Hyperloop kapsülleri, bu yaz SpaceX’in California’daki Hawthorne kampüsünde test edilecek.

DigitalTalks İlkbahar'16- Banner

Etiketler