
Çin merkez bankası geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, dijital para biriminin pilot programını, bu yıl ilerleyen aylarda Asya Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan doğu Zhejiang eyaletindeki şehirler de dahil olmak üzere daha fazla bölgeye genişleteceğini söyledi.
Çin Halk Bankası (Çin Merkez Bankası) (PBOC), yaptığı online açıklamada, e-CNY olarak adlandırılan dijital para biriminin araştırma ve geliştirilmesini destekleyeceğini ve pilot programın kapsamını genişleteceğini belirtti.
Tianjin, Chongqing, Guangzhou, Fuzhou, Xiamen ve kıyı Zhejiang eyaletindeki altı şehir, e-CNY kullanımını test etmek için mevcut 10 büyük “pilot” şehre katılacak.
Eyalet başkenti Hangzhou da dahil olmak üzere Zhejiang’daki altı şehir, Eylül ayında gerçekleştirilecek Asya Oyunlarına ev sahipliği yapacak.
PBOC, son yıllarda dijital para biriminin test edilmesini hızlandırmış ve Pekin Kış Olimpiyatları’nı, Yuan’ın küreselleşmesini teşvik etme fırsatı olarak görmüştü.
Lakin Pekin’in dijital para birimiyle Olimpiyat sıçraması yapma hedefi, COVID 19’un neden olduğu yabancı seyircilerin kabul edilmemesi sebebiyle sekteye uğradı. Bunun yerine, her zamanki dijital ödeme uygulamalarını kullanamayan yerel halk kitlesi tarafından kullanılmak zorunda kaldı.
PBOC yaptığı açıklamada ayrıca, Şubat ayında, Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Pekin ve Zhangjiakou’nun da e-CNY’nin pilot şehirleri olacağı dile getirdi.