Microsoft ve OpenAI, Yapay Zeka Eğitimi Konusunda Yazarlardan Yeni Dava ile Karşı Karşıya

OpenAI ve mali destekçisi Microsoft, Cuma günü Manhattan federal mahkemesinde, şirketlerin popüler chatbot ChatGPT ve diğer AI tabanlı hizmetlerin arkasındaki yapay zeka modellerini eğitmek için çalışmalarını kötüye kullandıklarını iddia eden bir çift kurgu dışı yazar tarafından dava edildi. .

Yazarlar Nicholas Basbanes ve Nicholas Gage, önerilen toplu davada mahkemeye, şirketlerin bir takım kitaplarını OpenAI’ın GPT geniş dil modelini eğitmek için kullanılan verilerin bir parçası olarak dahil ederek telif haklarını ihlal ettiklerini belirttiler.

Microsoft ve OpenAI temsilcileri dava ilgili yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Dava, komedyen Sarah Silverman’dan “Game of Thrones” yazarı George R.R. Martin’e kadar pek çok kurgu ve kurgu dışı yazarın, çalışmalarının yapay zeka programlarını eğitmek için kullanıldığı iddiasıyla teknoloji şirketlerine karşı açtığı davanın ardından geldi.

New York Times ayrıca geçen hafta OpenAI ve Microsoft’a, gazetecilerinin çalışmalarının yapay zeka uygulamalarını eğitmek için kullanılması nedeniyle dava açtı.

Basbanes ve Gage eski gazeteci. Avukatları Michael Richter, şirketlerin çalışmalarını “hiçbir tazminat ödemeden milyar dolardan fazla yeni bir endüstriyi güçlendirmek için” kullanabilmelerinin “çirkin” olduğunu söyledi.

Etiketler