Huawei’den Yeni Dijital Enerji Merkezi İnşası İçin 632 Milyon Dolar Yatırım

Yerel basında çıkan haberlere göre ABD baskısı altında ürün segmentlerini çeşitlendirmeye çalışan teknoloji devi Huawei Technologies, dijital güç ünitesi için yeni bir idare ve Ar-Ge merkezi inşa etmek üzere 4 milyar yuan (632,52 milyon dolar) harcayacak.

21st Century Herald gazetesinin haberine göre Huawei Digital Power, geçtiğimiz günlerde ana merkezinin bulunduğu Shenzhen’in güney metropolünün yerel yönetimiyle proje için anlaşma imzaladı.

Atılan imza, Shenzhen tarafından şehirde yeni inşaat projelerinin lansmanını duyurmak için düzenlenen büyük bir etkinliğin parçasıydı.

21st Century Herald, Çin’in 2030’dan önce karbon emisyonunun zirvesine ulaşma ve 2060’dan önce “karbon nötr” olma hedefine gönderme yaparak, Huawei’nin projesinin “çift karbonlu” tedarik zincirinin teşviğine yol açacağını söyledi. 

Son yıllarda ABD ihracat kısıtlamalarından ciddi anlamda etkilenen Huawei, portföyünü ana ürün segmenti olan telekomünikasyon ve akıllı telefondan farklılaştırmayı amaçlıyor.

Huawei Digital Power, geçtiğimiz Haziran ayında ana şirketin mevcut dönem başkanı Ken Hu adıyla tescil edilmişti.

Şirketin internet sitesine göre Huawei Digital Power, akıllı veri merkezleri gibi çözümler sağlayarak ve telekom ve kule operatörlerinin “yeşil verimlilik” elde etmesine yardımcı olarak “büyük veri, trafik ve enerji tüketimi çağının zorluklarına” karşı koymak için oluşturuldu.

Ocak ayında Huawei Digital Power, Çin genelinde kömürle çalışan elektrik santralleri işleten China Resources Power Holdings Co Ltd ile güneş panelleri için büyük veri platformları, enerji depolama sistemleri ve akıllı enerji santralleri gibi temiz enerji projeleri geliştirmek için bir işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Etiketler