Sürdürülebilir Malzemelerden ve Eski Mayalama Ekipmanlarından Yapılmış Genel Merkez

CF Møller Architects, Kopenhag’daki Carlsberg Grubu için bira ve mayalama ekipmanlarını çağrıştırması amacıyla geri dönüştürülmüş bakırdan bir cepheye ve altın sarısı metal bir köprüye sahip yeni bir genel merkez tasarladı.

Kopenhag merkezindeki Valby Bakke’de bulunan Carlsberg genel merkezi, bira fabrikası 1847’de açıldığından beri bira yapıyor. Bugünlerde, uluslararası mimarlık şirketi CF Møller Architects, şirket için yeni genel merkez tasarladı. Dört kat yüksekliğindeki bina, büyük bir avlu, ofisler, toplantı odaları ve geçici iş istasyonlarını barındıran üç kanattan oluşuyor. Aynı zamanda eski mayalama ekipmanlarını çağrıştırması için geri dönüştürülmüş bakırdan çıtalarla kaplı. Binanın malzemeleri, dayanıklı ve sürdürülebilir özelliklere sahip oldukları için tercih edildi. Yüzeyler çoğunlukla kimyasal müdahale olmaksızın, işlemden geçirilmeden bırakıldı, ahşap kaplama ise akustik absorpsiyon (emme) sağlamak için mikro delikli yapıda. 

Genel merkezin tarihi çevresine uyacak şekilde değiştirilen bina, bölgenin girişini gösteren üç yeni yoldan biri üzerindeki bir köprüyle, Carlsberg Şehir Bölgesi’ne açılan bir kapı gibi tasarlandı. Köprünün alt tarafı, hem birayı hem de zeminlerin altında bulunan tatlı su alanını çağrıştırması için gaz kabarcığı tasarımıyla süslenmiş altın sarısı, delikli metal levhalarla kaplandı. Çatıda güneş panelleri bulunuyor ve cephe, iç mekan iklimini optimize eden düşük enerjili havalandırma sistemleriyle donatıldı. 

Genel merkezin içi, balıksırtı desenli bambu döşemeler ve büyük cam duvarlarla birleştirilmiş pirinç detaylardan oluşan İskandinav malzeme paleti ile donatıldı. Binanın tüm olguları, tüm katları birbirine bağlayan, beyaz beton döşemelere sahip büyük bir merkezi avlu etrafında düzenlendi. Avluda, bahçelere bakmak için minderlerle donatılmış büyük
amfi tiyatro tarzı basamaklar var. Bunlar, ziyaretçileri ve çalışanları sosyalleşmeye ve bu alanı gayri resmi çalışma için kullanmaya davet etmek amacıyla inşa edildi.

Etiketler