Google’dan, Elektrikli Araçlar İçin Yeni Özellik

Google, geçtiğimiz günlerde halka açık şarj istasyonlarına en yakın rotayı belirlemek için yapay zeka kullanan elektrikli araç sahiplerini hedefleyen yeni bir özellik duyurdu.

Google, elektrikli araç sahiplerinin hem araçlarındaki fiş tipine uygun hem de menzil içerisindeki şarj istasyonunu bulmasının bir tür “bulmacaya” dönüştüğünü belirtti.

Yeni özellik, yalnızca Google’ın yerel Android Automotive sisteminin birincil işletim sistemi olarak yüklenmiş olduğu elektrikli araçlarda çalışacak. Henüz bu işletim sistemine sahip 2 model mevcut: Polestar 2 ve Volvo XC40 Recharge. Ancak Google yakında bu özelliğin daha fazla araca geleceğini de ekledi. 

Google yaptığı açıklamada “Artık iki veya daha fazla şarj durağı gerektiren bir hedef girdiğinizde, Google Haritalar’daki algoritmalar, en verimli rotayı bulmak için on ila binlerce halka açık şarj istasyonunu arayacak ve filtreleyecek ve tüm bu işlemler 10 saniyeden daha kısa sürede yapılabilecek. Her bir şarj süresinin ne kadar olacağını ve güncellenmiş toplam seyahat sürenizi görebilecek, böylece tahmini varış süreniz bir daha asla belirsiz olmayacak.” dedi.

Google Haritalar kısa süre önce, elektrikli araç şarj istasyonlarını sundukları fiş türüne göre aramanıza olanak tanıyan yeni bir özellik eklemişti. Ancak bu yeni özellik, rota planlamada tahmin yürütmenin bir kısmını ortadan kaldırmak için menzil ve fiş türü hakkında daha fazla veri kullanacak.

Yeni algoritmik rota planlaması aynı zamanda daha kısa yolculuklarda da kullanılabilecek ve yakında Avrupalı ​​müşteriler için bireysel şarj istasyonlarında kabul edilen ödeme yöntemleriyle alakalı ayrıntıları içerecek.

ABD’de elektrikli araç şarj istasyonu konusu biraz sıkıntılı. Bazı istasyonlar diğerlerinden daha işlevselken elektrikli araç sahipleri için hangi istasyonların hizmette olduğu ve hangilerinin olmadığı konusunda gerçek zamanlı bilgi eksikliği mevcut. Başkan Joe Biden’ın, ABD’deki şarj altyapısını iyileştirmek ve görev süresi boyunca ABD’de genelinde toplamda 550.000 elektrikli araç şarj istasyonu inşa etmek gibi hedefleri olduğu biliniyor.

Etiketler