Sosyal Mesafeli Ahşap Kulübeler

Avustralyalı girişim Unyoked, şehirden uzaklaşmak isteyen gezginler için stil sahibi kulübeler geliştiriyor.

COVID-19 pandemisinden çok önce bile lüks seyahat danışmanları çalışmaktan bunalmış ve doğada yenilenmek isteyen şehirliler için alternatifler üretiyordu. Söz konusu global sağlık krizi, dinlendirici seyahat seçeneklerine olan talebi daha da artırdı. Geçtiğimiz yıl Cam ve Chris Gant isimli iki erkek kardeş tarafından kurulan Avustralyalı girişim Unyoked, birbirinden güzel kırsal lokasyonlarda erişilebilir ancak herkesten uzak kulübeler sunuyor. 135 Euro’dan başlayan fiyatlarla 17 kabinden her biri Sydney, Melbourne veya Brisbane’e araçla en fazla 2 saat mesafede.

14 metrekarelik ahşap kulübeler Sydney’deki tarihi bir çam ormanı, Kanguru Vadisi’ndeki bir okaliptüs korusu veya Victoria’da bulunan Blue Pyrenees Bağları gibi terk edilmiş bir arazide konumlanıyor. Kabinler büyük olmasa da etrafını çevreleyen doğa oldukça gösterişli ve lüks. Doğa dostu bu kulübelerin çatısında güneş panelleri bulunuyor. İç kısımlarında ise ziyaretçiler İtalyan çarşaflar ile hazırlanmış konforlu bir yatak; organik kahve ve yerel bira ile doldurulmuş bir mini mutfak bulunuyor. Kabinin dışına çıktığınızda ise etrafına Adirondack sandalyeler yerleştirilmiş taştan yapılma bir ateş alanı görüyorsunuz.

Unyoked benzeri diğer şirketler dünyanın her yanında şehre yakın kaçış alternatifleri sunuyor. Örneğin 2016 yılında ABD’de kurulan Getaway ile Kaliforniya Big Bear Lake, New York Catskills ve Virginia Shenandoah gibi lokasyonlarda 84 Euro’ya kulübe imkanı sunuyor. Londra’ya 80 km uzaklıktaki Elmley Doğal Rezerv Alanı’nda da benzeri ahşap kulübeler bulmak mümkün.

Etiketler