Square’in Cash App Uygulaması, Teşvik Fonlarına Erişmek İçin Doğrudan Para Yatırma Özelliğinin Nasıl Kullanılacağını Açıkladı

Ödeme platformu Square, kullanıcılarının bir banka hesabına erişimi olmaması durumunda fonlara daha hızlı ve daha kolay erişim için COVID-19 teşvik ödemelerini Cash App aracılığıyla yatırmalarını öneriyor. Uygulama, bir kağıt çek gerekmeden ödemenin nasıl yatırılacağını bir pop-up ile kullanıcılara açıklıyor. Bir Square sözcüsü, şirketin mevduat özelliğini “daha erişilebilir” yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bir banka hesabına benzer şekilde, kullanıcılar para yatırmak için Cash App aracılığıyla doğrudan bir yönlendirme ve hesap numarası alabiliyor. Square, kullanıcıların maaş ödemeleri alabilmeleri için doğrudan para yatırma özelliğini 2018’in başlarında hizmete sunmuştu.

Birçok insanın bir banka hesabı veya buna erişimi yok ve Cash App mevduatlara erişim için hızlı bir yol sunuyor (fiziksel teşvik çeklerinin ulaşması daha da uzun sürüyor). Bir yönlendirme ve hesap numarası için bir Cash Card kaydı yaptırmak gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra da kullanıcıların bankacılık bilgilerini İç Gelir Servisi’ne (IRS) göndermeleri gerekiyor. 2018 veya 2019’da bir federal gelir vergisi beyannamesi veren veya normalde bir vergi beyannamesi vermediyse de, yine de Cash App’e para yüklemek isteyen kullanıcılar için; şirket IRS’nin 17 Nisan’da kullanıcıların doğrudan para yatırma bilgilerini yeni bir hesapla güncelleyebilecekleri bir araç yayınlayacağını söyledi.

Venmo ve ana şirketi PayPal gibi rakipleri de Cash App’inkine benzer hizmetler sunarak platformları üzerinden banka hesabı olmaksızın doğrudan para yatırma işlemlerine izin veriyor. Cash Card da olduğu gibi, bu özelliklerin kullanabilmesi için Venmo Card veya PayPal Cash Card’a başvurulması ve onay alınması gerekiyor.

Square CEO’su Jack Dorsey, bir süredir şirketini teşvik ödemeleri hizmetine dahil etmeye çalışıyordu. İki hafta önce Dorsey “ABD hükümeti: Yardım edelim.” şeklinde bir tweet atmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Cash App’in “banka hesabına ihtiyaç duymadan” doğrudan mevduat ödemeleri alma talimatlarını tanıttı. Uygulamanın kullanımı bir banka hesabına erişemeyen insanlar için bu süreci kesinlikle hızlandırabilir. Tabii ki bu süreç yeni kullanıcılar çekerek ve hesaplardaki para miktarını büyük ölçüde artırarak Square’in de yararına oluyor (Cash App sunduğu kurumsal ve bireysel hizmetler için işlem ücretlerinden para kazanıyor.)

Geçtiğimiz ay ABD Kongresi, yeni koronavirüs pandemisi sırasında mali sıkıntı yaşayan vatandaşlara mali yardım sağlamayı amaçlayan 2 trilyon dolarlık teşvik paketi Coronavirus Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasasını kabul etti. Teşvik çekleri şu anda ABD vatandaşlarının hesaplarına doğrudan yatırılma sürecinde; ancak vatandaşların bu otomatik ödemeyi alabilmeleri için 2019’da belirli bir miktar para kazanmış veya federal gelir vergisi beyannamesi vermiş olmaları gerekiyor. İşte Square, bu şartları sağlayamayan kişilerin ödemelerini alabilmeleri için alternatif olarak Cash App’i sunuyor.

Etiketler