Uber ve Lyft Hawaii’de Kendilerine Bağlı Sigorta Şirketleri Açıyor

Araba paylaşım devleri Uber Technologies Inc. ve Lyft Inc. yoldaki milyonlarca sürücünün riskiyle baş etmek için aynı çözümü bulmuş gibi görünüyor: Hawaii’de kendi sigorta şirketlerini yaratmak.

Geçtiğimiz hafta Lyft, şirketin sigorta birimi olan Pacific Valley Insurance Co.’nun halka arzını potansiyel yatırımcılarına bildirdi. Hawaii’nin kamu kayıtlarında yöneticileri arasında Uber’den Gus Fuldner ve şirketin eski baş yasal sorumlusu Salle Yoo da bulunan Aleka Insurance Inc. adlı bir diğer şirket de var.

Captive sigorta şirketleri, sigorta dünyasının büyük ancak belirsiz bir parçası. Hawaii, internet sitesinde düşük vergileri ve şirket dostu yasaları överek captive endüstrisi için yeşil ışık yakıyor. Lyft, Pacific Valley’in yönetimine Marsh & McLennan Cos.’u getirirken Aon Plc Aleka’yı denetliyor.

Yaklaşık 810 milon dolarlık sigorta rezervi olan Lyft, otomobil kazalarının maliyetiyle başa çıkmasına yardımcı olması için kendi birimini kullanıyor. Bir miktar teminat karşılığında dış sigortacılarla da çalışsa da, bu tamamlayıcı çalışmalar oynaklık (volatility) getiriyor.

Sigorta şirketlerinin yüksek maliyetli talepleri 2018’in ilk birkaç ayında Lyft’in karlılığını düşürdü. Lyft, maliyet tasarrufu sağlamak için sigorta programına yatırım yaptığını söylüyor.

Bir Uber sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Araç paylaşım şirketleri, diğer sigorta şirketlerinin dikkatini çekti. Traveler Cos., Lyft’in araç talep (claim) hizmetlerini ele almasına yardımcı oluyor ve Allstate Corp. geçtiğimiz yıl bazı eyaletlerde ticari araç sigortası sağlamak için Uber ile ortaklık yaptığını açıkladı.

Etiketler