Carlsberg ve Microsoft Bira İçin Beklemekten Sıkıldı

İşte, bira bilgisine susamışlığınızı gidermek için az bilinen bir gerçek: yeni biralar geliştirmenin bu kadar uzun sürmesinin sebeplerinden biri, bira üreticilerinin (kromatografi ve spektrometri gibi tekniklerle) sıvıları test etmek ve tatları ve aromaları tespit etmek için gerçek insanlara ihtiyaç duyması. Carlsberg, daha iyi bir yol bulduğunu düşünüyor. Financial Times’ın haberine göre, Danimarkalı bira üreticisi, Aarhus Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yardımıyla bira tatları arasındaki farkları tespit edebilen sensörler geliştirdi. Şirket şimdi, verilerin yapay zeka ile yorumlanmasına ve uzun bira üretim sürecinin hızlandırılmasına yardımcı olmak için Microsoft ile birlikte çalışıyor.

Her şey, yeni bira geliştirmek için (sekiz ile 24 ay arasında süren) gerekli olan zamanı yaklaşık %30 kısaltmak için hazırlandı. Financial Times’a göre, Carlsberg’in üç aylık “bira parmak izi çıkarma projesi”, sonunda piyasaya ticari bir ürün sürme amacıyla ocak ayında başlayacak.

Şirket, hükümetin desteklediği Innovation Fund Denmark (Danimarka Yenilik Fonu) aracılığıyla sağlanan 2,8 milyon dolar ile birlikte toplamda 4 milyon dolar harcayacak.

Etiketler