Amazon’un Şimdi 500.000’den Fazla Çalışanı Var

Amazon’un şu anda yarım milyondan fazla çalışanı var.

Geçtiğimiz Perşembe günü Amazon, üçüncü çeyrekte 541.900 çalışanı olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 300.000’di.

Başka bir deyişle: Amazon, çalışan sayısını tek bir yılda yaklaşık çeyrek milyon kadar artırdı.

Bu büyümenin bir kısmı muhtemelen çeyrekte 13.7 milyar dolara Whole Foods’u satın almak için yaptığı anlaşmadan kaynaklanıyor. Anlaşmanın duyurulduğu zamanda Whole Foods’un yaklaşık 87.000 çalışanı bulunuyordu.

Ancak Amazon bu yılın başında, fulfillment center’lara çalışan ve müşteri hizmetleri temsilcileri işe alarak 100.000 ABD işi yaratacağını söylemişti.

Amazon şu anda ikinci merkezinin bu çalışanlardan bazılarını barındırabileceği olası yerleri tartıyor. Kuzey Amerika’daki 238 şehir ve bölgeden teklifler aldı.

Fakat Amazon, dünya çapında 2.3 milyon çalışanı olan Walmart’ın çok gerisinde kalıyor. Ancak Amazon’un bu şaşırtıcı çalışan sayısı artışı perakendeyi, marketleri, eğlenceyi ve daha fazlasını geliştirme hırslarını vurguluyor.

Amazon orijinal video içeriği, donanım ve ABD ve dışındaki fullfilment center’lara yoğun bir şekilde yatırım yapıyordu. Bu yatırıma ve işe alıma rağmen Amazon, Wall Street’in kar tahminlerinin çok ötesine geçti.

E-ticaret şirketinin karı, bir önceki yılın aynı döneminde 252 milyon dolardan bu üçüncü çeyrekte 256 milyon dolara yükseldi.

Hisseleri Perşembe günü olan iş saatleri dışındaki alım satımda kazanç raporunu takiben %8 arttı.

Etiketler