HP, Samsung’un Yazıcı İşlerini 1,05 Milyar $’a Satın Alıp Sektörü “Bozmaya” Geliyor

Samsung, yazıcı işlerini HP’ye 1,05 milyar dolar karşılığında satacağını duyurdu. HP, bu satın alma ile birlikte 55 milyar dolar değerinde olan ve yıllardır kendini yenilemeyen kopyalama sektörünü “bozup (disrupt) yeniden yaratmayı” amaçladığını açıkladı.

“Yazıcılar, tarihi geçmiş, komplike makinalar. Yenilenebilir olup, şu anda yetersiz olan hizmete ve tonlarca bakım anlaşmasına ihtiyaç duyan bir sürü de parçası var.” HP, bu sözleriyle, bu şartları satın almaktan oldukça memnun olduğunu gösteriyor. Anlaşma, HP’nin tarihinde gerçekleştirdiği en büyük yazıcı anlaşması niteliğini taşıyor. Samsung ise böylelikle printer işletmelerini tamamen HP’ye devrederek (6.000 çalışanı da dahil ederek.) yeni bir şirket yaratmış  oluyor. Samsung aynı zamanda Kore’deki kendi markası adı altında printer satmaya devam edecek, ancak bu printerları HP’den tedarik edecek.

Yazıcı satışının yanısıra Samsung, bu duyuru ile birlikte genel müdür yardımcısı Jay Y. Lee’nin yönetim kuruluna aday olacağını da açıkladı. Jay’in babası Kun-Hee Lee, Samsung’un şimdiki şöhret ve başarısına yükselmesinde (Bugün Samsung Güney Kore’nin gayrisafi yurt içi hasılasının (GDP) %20’sini oluşturuyor.) büyük katkısı olan yöneticilerden biriydi, ancak yolsuzluk iddiaları yüzünden saltanatı kirlendi. Ölümünden sonra oğlunun şirketin kontrolünü iyice devralması bekleniyor.

Etiketler