IKEA’dan Telefonu Kablosuz Şarj Eden Mobilya

Telefonumuzu şarj etmek hayatımızda en önemli rutinlerden bir tanesi… Günümüz insanının telefonu ile kurduğu ilişkinin boyutunu düşünürsek, şarjı bitmek üzere olan bir telefonun yarattığı stresi bize çok az şey yaşatabiliyor… Bu içgörüden yola çıkan IKEA hayatımızı kolaylaştıracak, telefonumuzu kablosuz şarj eden mobilyalarını Nisan ayının ortasından itibaren öncelikle Amerika, Avrupa mağazalarında sunacağını açıkladı.

Akıllı Ev (Home Smart) serisi ürünler şimdilik masa lambası, komodin, masa ve herhangi bir zeminde kullanılabilen bağımsız şarj ünitesinden oluşuyor. IKEA, bu ürün serisinde QI sarj standartının kullanılacağını belirtti. QI standartını destekleyen Wireless Power Consortium‘a göre bu standart şu an 80’in üzerinde telefonda ve 15 otomobilde kullanılıyor. Samsung’un yeni açıkladığı S6 modelinin de desteklediği bu standartın dışında kalan iPhone ve Samsung modellerine yönelik şarj kılıfı da satacak olan IKEA, bu hamlesiyle modern insanın hayatındaki önemli sorunu hafifletmiş olacak.

IKEA_ChargingÇevreci grupların bu yenilikçi ürünlerin tasarımında geri dönüşüm konusuna önem verilmesi gerektiğine yönelik endişelerine; IKEA, şarj unitelerini ömrünü doldurduktan sonra mobilyadan sökmek oldukça kolay diyerek cevap verdi.

Etiketler