Unilever, Pandemiye Rağmen Sürdürülebilir Ambalaj Hedeflerinde İlerleme Kaydediyor

Aralarında OMO, Dove, Knorr ve Algida’nın da bulunduğu birçok markanın üreticisi olan Unilever, Covid-19’un yarattığı zorlu koşullara rağmen atıksız bir dünya oluşturma yönünde ortaya koyduğu taahhütler doğrultusunda ilerleme kaydetmeyi sürdürüyor. Şirket, ‘Daha iyi plastik, daha az plastik ve plastiksiz’ çözümler yaklaşımıyla Türkiye’de de plastik kullanımını yüzde 11 oranında azaltırken, geliştirdiği inovasyonları raflara taşımaya devam ediyor.

Unilever geçen yıl, ürün portföyü kapsamında kullandığı net plastik miktarını azaltacağı taahhüdünde bulunan ilk büyük tüketim ürünleri firması oldu. Bu taahhüt doğrultusunda firma, 2025 yılına kadar kullandığı plastik ambalaj miktarını 100.000 tonun üzerinde azaltarak ve (tüketici sonrası) geri dönüştürülmüş plastik kullanımını artırarak toplam birincil plastik kullanımını yarı yarıya azaltacağını açıkladı.

Unilever söz konusu taahhüdünün ardından geçen bir yıl boyunca, Covid-19’un yarattığı zorlu koşullara rağmen küresel çapta ilerleme kaydetmeyi başardı. Buna göre;

Unilever’in tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik kullanımı (PCR) yaklaşık 75.000 ton arttı. Bu rakam şirketin toplam plastik ayak izi miktarının yüzde 10’undan fazlasına denk gelirken, 2019 yılı ile karşılaştırıldığında PCR kullanımında önemli bir artışı da beraberinde getirdi ve şirketin, 2025 yılına kadar tüm ambalajlarında en az yüzde 25 oranında PCR kullanma hedefi doğrultusunda güçlü bir ilerleme kaydedilmesini sağladı. Unilever, önümüzdeki 12 ay içinde mevcut PCR kullanımını iki katına çıkarmayı hedefliyor.
Şirket ayrıca, net plastik kullanımını da azaltarak, yılda yaklaşık 4.500 ton plastik tasarrufunun gerçekleştirilmesini sağlayacak geri dönüştürülmüş kâğıttan üretilen dondurma kabı inovasyonunu hayata geçirdi.

Alan Jope: “Hızlı şekilde döngüsel ekonomiye geçmemiz önemli…”

Unilever Dünya Başkanı Alan Jope, “Tüketip atma kültürü ve tüketip atma iş modeli, hayatlarımızda hüküm sürmeye ve gezegenimize zarar vermeye devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bu dönemde, koşullar her ne kadar zorlayıcı olsa da plastik kirliliğini göz ardı edemeyiz. Bu nedenle gerek bizim gerekse içinde yer aldığımız endüstrimizin bu alanda ilerleme kaydetmesi, kullanılan plastik miktarını azaltmaya devam etmesi ve hızlı bir şekilde döngüsel ekonomiye geçmemiz oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

Mustafa Seçkin: “Pandemiye rağmen taahhütlerimizin arkasında duruyoruz.”

Unilever Türkiye ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin de global hedefler doğrultusunda Türkiye’de önemli adımlar attıklarını, ancak daha gidilecek uzun bir yol olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Mart ayından itibaren tüm dünyayla birlikte Türkiye’yi de etkileyen pandemi nedeniyle plastik konusundaki hedeflerimizi gerçekleştirmek daha da zorlaştı. Bazı alanlarda kısmi duraklamalar oldu, ancak tüm bunlara rağmen hedeflerimizin içeriği ve zamanlaması değişmedi. Unilever Türkiye olarak plastik kullanımımızı yüzde 11 azaltmayı başardık. Daha iyi plastik, daha az plastik ve plastiksiz çözümler yaklaşımıyla geliştirdiğimiz inovasyonlarımızı raflara taşımaya ve tüketicilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Knorr markamızla ‘Dünyanın ilk geri dönüştürülebilir çorba ambalajını’ üretmeyi başardık. Ayrıca Türkiye’de döngüsel ekonominin geliştirilmesi için de öncü oluyoruz. Yeni ve modern bir geri dönüştürülmüş plastik işleme (PCR) tesisinin sıfırdan kurulmasına katkı sunduk. Plastiğin atık olarak çevreye bırakılmaması için İş Dünyası İçin Plastik Girişimi’nin ilk imzacılarından birisi olduk. Taahhütlerimizin arkasında durmaya devam ediyoruz.”

Etiketler