Çocuklar Günde Ortalama 3 Saatten Fazla Ekran Karşısında Vakit Geçiriyor

Çocukların daha az ekran karşısında vakit geçirmesini öneren doktorların çağrılarına rağmen, yeni bir çalışma çocukların en sevdikleri teknoloji karşısında her zamankinden daha fazla zaman geçirdiklerini gösteriyor.

American Medical Association Pediatrics (JAMA) Journal’da yayınlanan bir rapora göre, 1997 yılında 0 ila 2 yaş arasındaki çocuklar ortalama olarak günde 1,32 saati ekran karşısında geçiriyordu. 2014 yılında ise bu ekran karşısında kalma süresi günde 3,05 saate yükseldi. Axios’un atıfta bulunmuş olduğu bir rapora göre, 1997 yılında bu sürenin %43’ü televizyon karşısında geçiyordu. 2014 yılında ise bu oran %86’ya yükseldi. Aslında araştırmacılara göre, telefon ve tabletlerin bu artıştaki rolü büyük değil. 2014 yılında televizyon hala en popüler ekrandı.

Artık çocuklar her zamankinden daha fazla teknoloji ile etkileşimde bulunuyor ve istedikleri programlama ve oyunlara erişebiliyorlar. Çocuk doktorları uzun zamandır ekran karşısında geçirilen sürenin obeziteyi artırabilen ve çocukların standart testlerde yaptığı puanlara zarar verebilen bir sağlık tehditi olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenle, ebeveynlerin ekran karşısında geçirilen süreyi mümkün olduğunca sınırlamasını teşvik ediyorlar.

Araştırmacılara göre, erkeklerin ekran karşısında zaman geçirme süresinin kızlardan daha fazla olması yüksek bir ihtimal. Ayrıca araştırmacılar, daha az gelirli ve daha düşük eğitim seviyesi olan ebeveynlerin çocuklarının ekran karşısında vakit geçirme süresinin daha fazla olması ihtimalinin de daha yüksek olduğunu keşfettiler.

Etiketler