Dronelar, İnşaat Projelerini Geliştirmek İçin Biyomateryaller Püskürtüyor

İnşaat şirketleri, işlerini kolaylaştırmak ve daha verimli şekilde yapabilmek için çeşitli teknolojileri zaten kullanıyor. Şimdi, Fransız bir mimar ev inşaatlarında daha sürdürülebilir teknikleri geliştirmek için dronaları sıvı püskürten hortumlarlarla birlikte kullanıyor.

Boisbuchet’de çalışan Stephanie Chaltiel yenilikçi inşaat yöntemlerini araştırmak için yıllarını verdi ve bu zaman onu droneların şimdiki kullanımına getirdi. Dronelar, hafif yapıların üzerine biyomateryal katmanlar ekleyebilen, sıvı püskürten hortumlarla donatıldı. Mimarlar ya da inşaat işçileri bu temel yapıları yaratıyor, dronelar da işi tamamlıyor. Bu süreç hafif ya da geçici yapılar için daha uygun. Bu yöntemi kullanmak inşaat süresini önemli derecede kısaltıyor ve yapı iskelesi kurma ve ağır iş makineleri kullanma zorunluluklarını ortadan kaldırıyor.

Bu teknoloji kolaylıkla taşınabiliyor. Dronelar valizlerle taşınabiliyor ve püskürten pompalar el arabasında ilerliyor. Bu kolay ulaşım, tüm süreci daha sürdürülebilir ve ekonomik kılarken ihtiyaç duyulan insan gücünü azaltıyor. Kullanılan hortumlar; çamur, kil, kum, kireç ve yağlar gibi çeşitli değişik doğal içerikli karışımları püskürtebiliyor. Farklı kombinasyonlar, çeşitli kuruma zamanları ve dokular sağlamak için üst üste katmanlar oluşturabiliyor. Bu süreçler en sonunda her şeyi bir arada tutan sabit dış cepheler oluşturmak için bir araya geliyor.

Chaltiel, gelecekte alanın materyal yoğunluğunu kontrol etmeleri için sensörleri dronelarla birlikte kullanmayı umuyor. Koordinatörden bağımsız olarak onarım yapabilmek adına yapay zekanın dronelarla birlikte kullanılması da heyecan verici olabilir.

Etiketler