
Avustralya’da VR sayesinde kanser hastalarının kemoterapi esnasında hastane ortamından uzaklaşması ve dertlerini unutması hedefleniyor.
VR yani Sanal Gerçeklik teknolojisi son zamanlarda stresi ortadan kaldırmak ve sosyal sorunları çözmek için sıkça kullanılıyor. Daha önce hapishanedeki mahkumları dış dünyaya hazırlamayı hedefleyen bir VR projesi ve çocukları emar öncesinde ne yaşayacakları konusunda bilgilendiren bir mobil uygulama görmüştük. Bu kez de Avustralyalı kanser tedavi merkezi ve hastanesi Chris O’Brien Lifehouse, Samsung Avustralya ve sanal gerçeklik stüdyosu Start VR ile yaptığı işbirliği sonucunda kemoterapi sırası bekleyen hastalara Samsung Gear VR ile farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.
Samsung, Chris O’Brien Lifehouse hastanesinde kemoterapi gören onkoloji hastalarının stresini azaltmak için sanal gerçeklik teknolojisini erişime kazandırdı. Bu projede sanal gerçekliğin psikolojik stres unsurlarını ortadan kaldırma ve zorlu kemoterapi tedavisi esnasında hastanın dikkatini başka yöne çekme amaçlı kullanılabileceğine dikkat çekiliyor.
Samsung Gear VR başlıkları verilen hastalar, ister Gear VR mağazasından isterseler de Start VR katalogundan seçim yapabiliyor.
Sunulan deneyimler arasında rahatlatıcı bir seyahatten uçaktan atlama simülasyonuna, Sidney Limanı’nda bot gezintisinden deniz altına dalış ve hayvanat bahçesinde koalaları beslemeye kadar pek çok seçenek mevcut.
Start VR’da İçerik Yöneticisi Martin Taylor, ¨Asıl amacımız tüketicilerin hayatı üzerinde olumlu etkilere sahip güçlü ve etkili sanal gerçeklik içeriği üretmek. VR’ın insanların bulunduğu ortamı değiştirebilecek potansiyeli olup olmadığını görmek istedik ve insanların belirli sürelerle bulunduğu ve sonucun belirsiz olduğu bir sağlık ortamının başlamak için doğru yer olacağı kanısına vardık.¨dedi.