Snap Amazon ile Birlikte Web Hizmetlerine 1 Milyar Dolar Harcama Kararı Aldı

Snap, Amazon ile geçtiğimiz günlerde bir anlaşmaya vararak önümüzdeki beş yıl içerisinde internet hizmetlerine en az 1 milyar dolar harcamaya karar verdi ve böylelikle Google ile hali hazırda var olan anlaşması ile birlikte internet hizmetleri yatırımını 2 milyar dolara çıkartmış oldu.

Anlaşmanın detayları Snap’in halka arz evrakları ile birlikte geçtiğimiz Perşembe günü duyuruldu. Snap Amazon’a 2017 yılı boyunca toplamda 50 milyon dolar ödeyecek ve 2021 yılına kadar da e-ticaret devinin bulut ve altyapı hizmetleri için düzenli olarak daha fazla ödeyecek.

Snap, kendi server deposunu inşa etmek yerine oldukça ağır bir yük olan veri depolama hizmetlerini dışarıdan başka firmalara yaptırmayı tercih ediyor. Bu işi Google ve Amazon arasında bölüştürmek şirketin tek bir firmaya bağlı kalma olasılığını azaltmış oluyor. Anlaşmaya göre Snap kendi altyapısını da inşa edebilir.

Özellikle Y kuşağı ve ergen gençler arasında oldukça popüler olan bir fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Snap, iki hafta önce halka arz başvurusunda bulunmuştu. Şirket 25 milyar dolarlık bir değere ulaşma peşinde.

Etiketler